De populairste automodellen van dit jaar: Ontdek welke auto's in trek zijn

29 Jun 2023

De populairste automodellen van dit jaar: Ontdek welke auto's in trek zijn

De autosector is een van de meest bewogen sectoren in de wereld. Er worden jaarlijks nieuwe modellen gelanceerd die de concurrentie moeilijk maken voor bestaande automodellen. Maar welke automodellen zijn het populairst in 2020? In dit artikel zullen we kijken naar de populairste automodellen van dit jaar en ontdekken wat er zo bijzonder aan is. 

Hybride auto's staan ​​bovenaan de lijst

Het is geen verrassing dat hybride auto's de top van de lijst domineren als het gaat om de populairste automodellen van dit jaar. Hybride auto's combineren een interne verbrandingsmotor met een elektrische motor, waardoor ze zuiniger zijn in brandstofverbruik en uitstoot dan conventionele auto's. De Toyota Prius, de Honda Insight en de Toyota Corolla Hybrid staan bovenaan de lijst met populaire hybride auto's van dit jaar. 

Elektrische auto's zijn ook populair

De populariteit van elektrische auto's is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ze bieden een goede prestatie en hebben een lage uitstoot, waardoor ze een populair alternatief worden voor hun benzine- en dieselvoertuiggenoten. De Tesla Model 3 is de best verkochte elektrische auto van dit jaar, gevolgd door de Nissan Leaf en de Volkswagen e-Golf. 

SUV's zijn ook populair

De SUV-markt is ook enorm populair in 2020. Meer mensen zijn op zoek naar grotere auto's met meer binnenruimte en hogere prestaties. De meest populaire SUV van dit jaar is de Toyota RAV4, gevolgd door de Honda CR-V en de Ford Escape.

Wat is er zo populair aan deze auto's?

Er zijn veel verschillende redenen waarom de bovengenoemde automodellen zo populair zijn. Hybride auto's hebben een lage uitstoot en zijn zuinig in brandstofverbruik, terwijl elektrische auto's milieuvriendelijker zijn dan hun benzine- en dieselvoertuiggenoten. SUV's hebben meer binnenruimte en betere prestaties dan kleinere auto's. Al deze factoren maken deze automodellen zo populair in 2020. 

Een goede keuze?

Er zijn veel verschillende automodellen beschikbaar, dus het is belangrijk om de voordelen en nadelen te overwegen voordat je een aankoop doet. Denk aan je behoeften, budget en milieuvriendelijkheid. Als je de juiste keuze maakt, zal je auto je jarenlang veel plezier bezorgen.